- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"א 9419/04
|
בש"א בית המשפט העליון בירושלים |
9419-04
14.11.2004 |
|
בפני : אהרן ברק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. צדוק זכריה 2. שושנה זכריה |
: בנק המזרחי המאוחד בע"מ |
| החלטה | |
בפניי בקשה לאיחוד דיון לפי תקנה 7 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
בבית משפט השלום בראשון-לציון מתבררות שלוש תביעות של המשיב נגד המבקשים, לאחר שהאחרונים קיבלו רשות להתגונן (ת.א. 5524/01, ת.א. 5519/01, ת.א. 5708/01). בשלב הדיון ברשות להתגונן הגישו המבקשים תביעה נגד המשיב לבית משפט השלום בחיפה (ת.א. 7765/02). בתביעות בבית המשפט בראשון-לציון הוגשו תצהירי עדות ראשית ופרשת ההוכחות צפויה להתקיים בחודש ינואר 2005. בתביעה בבית המשפט בחיפה טרם הסתיימו ההליכים המקדמיים.
הבקשה היא לאחד את שני ההליכים. נטען כי ההליכים כולם עוסקים במסכת היחסים הכספיים בין המבקשים למשיב. נוכח זהות הנושאים, אין טעם בקיום שני הדיונים במקביל. המשיב מתנגד לאיחוד הדיון. לטענתו, הדבר עלול לגרום לעיכובים בדיון בתביעותיו, מה גם שהבקשה הוגשה באיחור ניכר.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות לה נחה דעתי כין דינה להידחות מחמת שיהוי. המבקשים הגישו תביעה לבית משפט השלום בחיפה שעה שהליכים למתן רשות להתגונן היו תלויים ועומדים בבית משפט השלום בראשון-לציון. הבקשה לאיחוד הדיון הוגשה כשנתיים וחצי לאחר הגשת התביעה בחיפה וכמעט שנה לאחר שניתנה למבקשים רשות להתגונן בבית משפט השלום בראשון לציון. הבקשה לא הוגשה תוך זמן קצר וסביר כנדרש (ראו: בש"א 3612/99 מרכז רפואי שערי צדק נ' עזבון המנוח חיים חדד ז"ל (לא פורסם); י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית, 1995, בעריכת ד"ר ש' לוין) עמ' 88). בנוסף, הבקשה הוגשה לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית בתביעות בראשון-לציון, סמוך לפני תחילת פרשת ההוכחות. הואיל והדיון בתביעה בבית המשפט בראשון-לציון מצוי כבר בשלב מתקדם, נראה כי אכן עלול להיגרם למשיב נזק כתוצאה מאיחוד הדיון, ויש לדחות את הבקשה מחמת שיהוי.
אי לכך, הבקשה נדחית. אין צו להוצאות.
ניתנה היום, א' בכסלו התשס"ה (14.11.04).
ה נ ש י א
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
